Διαχρονική η χρησιμότητα της πόρτας για την ασφάλειά μας

Αν ανατρέξουμε στο παρελθόν, θα διαπιστώσουμε πως όλες οι αυτοκρατορίες έπεσαν, λίγο-πολύ, από το πιο νευραλγικό τμήμα των οχυρώσεών τους, που δεν ήταν άλλο από τις πόρτες.

Η Τροία έπεσε λόγω της αστόχαστης ενέργειας των πολεμιστών της να ανοίξουν την πύλη του τείχους της πόλης στον Δούρειο Ίππο και να πιαστούν… θύματα στην πονηριά του πανέξυπνου Οδυσσέα. Το Βυζάντιο, πάλι, έπεσε στα χέρια του Μωάμεθ του Πορθητή επειδή ήταν ανοιχτή η Κερκόπορτα.

Αλλά και σε πολλές άλλες περιπτώσεις στην Ιστορία η αμυντική ισχύς των πόλεων ήταν ευθέως ανάλογη της ανθεκτικότητας των θυρών και των πυλών τους.

Και σήμερα όμως η «οχύρωση» των σπιτιών ώστε να μην κινδυνεύσουν από την… πολιορκία των πάσης φύσεως κακοποιών είναι μια απαραίτητη κίνηση από την πλευρά των ιδιοκτητών, γι’ αυτό και θωρακίζουν τα σπίτια τους τόσο με συναγερμούς όσο και με πόρτες ασφαλείας που τα προστατεύουν μέρα και νύχτα.

Τώρα πια υπάρχουν στο λεκανοπέδιο της Αττικής αλλά και στην Περιφέρεια πολλά καταστήματα που πωλούν μεταλλικές πόρτες ασφαλείας, είτε απλές είτε εφοδιασμένες με ενσωματωμένους συναγερμούς ή συστήματα ειδοποίησης προς κάποιο κέντρο λήψης σημάτων και άμεσης επέμβασης.

Και δεν είναι μόνο οι εξωτερικές πόρτες που αποτελούν αντικείμενο των εταιρειών που εμπορεύονται πόρτες ασφαλείας, αλλά και οι εσωτερικές, αυτές που προστατεύουν πιο «κρίσιμα» δωμάτια ή χρηματοκιβώτια, ενώ έμφαση δίδεται και στα υπόλοιπα κουφώματα (παράθυρα κ.λπ.) που προσελκύουν τους πιο… ευέλικτους διαρρήκτες.

Τα υλικά από τα οποία είναι κατασκευασμένες οι πόρτες ασφαλείας είναι από τα πλέον ανθεκτικά που μπορεί να συναντήσει κανείς, από σίδερο και χάλυβα μέχρι και τιτάνιο.

Δεν λείπει βέβαια και το «ζεστό» και παραδοσιακό ξύλο, αλλά πάντα δίδεται προσοχή ώστε η ποιότητά του να είναι εξαιρετική και το πάχος του κουφώματος αρκετά μεγάλο ώστε να αποφευχθούν τυχόν δυσάρεστες εκπλήξεις.

Οι μοντέρνες πόρτες διαθέτουν και μεταλλικούς πύρους ασφαλείας οι οποίοι κουμπώνουν στον τοίχο και τις κάνουν πραγματικά αδιαπέραστες. Κάποιοι από αυτούς μάλιστα είναι και «ευαίσθητοι» καθώς φέρουν πάνω τους συναγερμό, προβληματίζοντας διπλά τους επίδοξους διαρρήκτες.

Ανάλογη σημασία δίνουν οι εταιρείες και στον σχεδιασμό των προϊόντων τους, έτσι ώστε να συνδυάζεται η αποτελεσματικότητα με την αισθητική και να ταιριάζουν οι πόρτες με το στιλ των διαμερισμάτων και να μην τα «βαραίνουν».

Τα στάδια παραγωγής τους είναι αυτοματοποιημένα, έτσι ώστε να ελέγχεται πλήρως η ποιότητα και να προσφέρεται στον πελάτη ένα προϊόν με αντοχή και αντίσταση στην αναπόδραστη φθορά του χρόνου, ενώ οι πόρτες είναι πλήρως κατασκευασμένες στην Ελλάδα.

Εκτός από ασφάλεια, οι πόρτες ασφαλείας παρέχουν ηχομόνωση, πυρασφάλεια, αλλά και μηδενική απώλεια σε θερμότητα, έτσι ώστε ο πελάτης να απολαμβάνει τη ζέστη στο εσωτερικό του σπιτιού του.

Όσο για τη μορφή, το υλικό και το είδος της πόρτας, ο ενδιαφερόμενος δεν έχει παρά να διαλέξει από μια ευρεία γκάμα που του προσφέρεται ή να ζητήσει ειδικό σχεδιασμό της πόρτας που να καλύπτει τις ανάγκες του και τις αισθητικές προτιμήσεις του.

Οι εταιρείες εμπορίας και κατασκευής θυρών ασφαλείας είναι πάντα εδώ για να προτείνουν, να συμβουλεύσουν και εν τέλει να εφοδιάσουν κάθε σπίτι με τον άγρυπνο φρουρό του, που θα το βγάλει ασπροπρόσωπο τη δύσκολη στιγμή και δεν θα αποδειχθεί… Κερκόπορτα.