Εσωτερικέςπόρτες

Τι υλικό να επιλέξετε για την εσωτερικές πόρτες;

Θέλετε να επιλέξετε πόρτα για τους εσωτερικούς χώρους; Πρέπει να αναλογιστείτε τα χρώματα, τη διακόσμηση και την αρχιτεκτονική του σπιτιού σας.

Εκτός από την αισθητικό κομμάτι πρέπει να σκεφτείτε και πρακτικά. Δηλαδή να επιλέξτε μια επιχείρηση που είναι έμπιστη,να προσφέρει πολύχρονη εγγύηση και να είναι άρτια τεχνικά και κατασκευαστικά.

Επιπροσθέτως τα άτομα που θα σας εγκαταστήσουν τις πόρτες να είναι πλήρως καταρτισμένα και να σέβονται την δουλεία τους και το χώρο σας. Μόλις πάτε να διαλέξετε τις εσωτερικές πόρτες του σπιτιού σας ή τις επιχείρησής θα βρεθείτε μπροστά στις εξής επιλογές:

Καπλαμάς

Ο καπλαμάς είναι η εμπορική ονομασία για το ξινό φύλλο, χρησιμοποιείτε κατά κόρον στην επίπλωση αλλά και στην κατασκευή των πορτών.

“Αναδεικνύει την φυσική ομορφιά και λάμψη του ξύλου.”

Επίσης ο καπλαμάς ανάλογα με την χρήση του και τα διαφορετικά είδη ξύλου δίνουν διαφορετικά αποτελέσματα και μοτίβα και δίνει πληθώρα επιλογών και χρωματισμών.

Εάν επιλέξετε ένα σκουρόχρωμο χρωματισμό δίνει στο χώρο σας ένα αίσθημα πολυτελείας ενώ η επιλογή ανοιχτόχρωμής αυξάνει την φωτεινότητα και τη λάμψη του δωματίου σας. Είναι οικονομική λύση για κάποιον που δεν μπορεί να διαθέσει πολλά χρήματα αλλά θέλει τα προτερήματα του ξύλου.

Λάκα

Η λάκα είναι ανθεκτική και αποδίδει λάμψη με την σωστή τεχνική και χρονοβόρες διαδικασίες. Έχει ντελικάτη όψη και την ενώ η ματ όψη της δεν είναι πολύ συνηθισμένη ή γυαλιστερή, έχοντας καλυφθεί με αρκετό βερνίκι, μας έχει κερδίσει.

“φωτίζει και μεγαλώνει τον χώρο”

Η λάκα σε άσπρο χρώμα φωτίζει, μεγαλώνει τον χώρο σας και είναι αρκετά μοντέρνα.

Αντιθέτως τα σκαλιστά σχέδια δίνουν την αίσθηση του κλασικού ή μια φολκλόρ νότα ανάλογα με το design της πόρτας που θα διαλέξετε. Είναι αρκετά ανθεκτική στις γρατζουνιές και τη αλλοίωση του χρόνου.

Είναι ακριβότερες από τα άλλα είδη αλλά είναι αρκετά επικερδές στο μέλλον.

Laminate

Το laminate είναι συνθετικό υλικό που με την κατάλληλη επεξεργασία μιμείται το ξύλο.

“αρκετά ανθεκτικό υλικό στις φθορές”

Στα αρνητικά να σημειωθεί ότι δεν συντηρούνται και δεν βάφονται αλλά είναι μια από τις οικονομικότερες επιλογές και είναι αρκετά ανθεκτικό υλικό στις φθορές.

Ακόμα έχουν βελτιώσει τα παλαιότερα μειονεκτήματα τους όπως η αντοχή τους στην υγρασία.

Βγαίνουν σε αρκετούς χρωματισμούς από δρυς μέχρι βέγγε και καρυδιά. Οι πόρτες μπορεί να είναι απλές ή να έχουν σύνθετα σχέδια που θα ομορφαίνουν και θα διακοσμούν σε όποιο δωμάτιο και να επιλέξετε να τις εγκαταστήσετε.

Συμπεραίνουμε ότι ανάλογα με τα χρήματα που θέλετε να διαθέσετε αλλά και τις απαιτήσεις σας  υπάρχουν ποικίλες επιλογές.

Η καλαισθησία μίας πόρτας δεν αλλάζει ανάλογα με το υλικό που θα επιλέξετε ούτε η ποιότητα της εάν επιλέξετε να αγοράσετε από μία επιχείρηση που έχει την τεχνογνωσία και την πολυετή εμπειρία στο χώρο ώστε να σας δώσει το βέλτιστο αποτέλεσμα.