Σίτες

Σίτα, προστασία για το καλοκαίρι

Καλοκαίρι, βράδυ, ζέστη και όλα τα παράθυρα ανοικτά. Αλλά αν δεν έχετε σίτα το δωμάτιό σας ή το σπίτι σας θα γεμίσει καταληψίες. Ενοχλητικά έντομα και κουνούπια,

που είναι συχνά φορείς παθογόνων μικροοργανισμών και ασθενειών αποτελούν κίνδυνο για την υγεία της οικογένεια σας. Ακόμα δεν είναι εύκολο να αποκοιμηθείτε αφήνοντας τα έντομα αυτά να βουίζουν στα αυτιά σας και έχουν αποδειχθεί αρκετά αλλεργιογόνα.

Μπορεί να είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική και για τα τρωκτικά που επισκέπτονται πολλές εξοχικές και αγροτικές κατοικίες το καλοκαίρι. Χωρίς σίτα να είστε έτοιμοι να ξοδέψετε αρκετά σε ηλεκτρικό ρεύμα ώστε να μπορείτε να δροσιστείτε αυτό το καλοκαίρι.

Σίτες

Πρέπει να εγκατασταθούν ειδικά αλουμινένια συστήματα ώστε να μπορεί να εγκατασταθεί η σίτα και μπαίνει ανάμεσα στο τζάμι και στο παντζούρι ή μπορεί να κατεβαίνει προς τα κάτω συρόμενη.

Η σίτα συνήθως δεν διαθέτει κάποια κλειδαριά καθώς την ανοίγουμε και την κλείνουμε χειροκίνητα αλλά υπάρχει η δυνατότητα εγκατάσταση διακόπτη και ηλεκτρικού συστήματος που μας επιτρέπει να της χειριζόμαστε με το πάτημα ενός κουμπιού.

Οι σίτες παλαιότερα δεν έπρεπε να έρχονται συχνά σε επαφή με το νερό διότι σκουριάζανε και παρουσίαζαν μούχλα. Στις μέρες μας είναι ιδιαίτερα ανθεκτικές και είναι ιδιαίτερα εύκολο να αντικαταστήσουν παλαιότερες σίτες. Οι ανοιγόμενες σίτες διαχωρίζονται ανάλογα με τις διαστάσεις σε μονόφυλλες, δίφυλλες, αμφίπλευρηκαι σε δυο τύπους ρολό οριζόντιας και κάθετης κίνησης.. Οι χρωματισμοί του πανιού της σίτας είναι μαύρο και γκρι και διαθέτουν αντιανεμικό βουρτσάκι ώστε να μην επηρεάζονται ακόμα και από τον πιο δυνατό άνεμο.

Τα αλουμινένια κουφώματα

Τα αλουμινένια κουφώματα μπορούν να βαφτούν σε χρώματισμους του ξύλου αλλά κι σε χρώμα γκρι, μαύρο και άσπρό ανάλογα την αισθητική που επιθυμείτε. Κάποιες διαθέτουν ειδικές προεξέχουσες λαβές και άλλεςέχουν λάβες ενσωματωμένες ώστε να μπορούν εγκατασταθούν ανάμεσα στα παραθυρόφυλλα που δεν υπάρχει αρκετός κενός χώρος.

Επιπροσθέτως ανάλογα το σχεδιασμό διαθέτουν ερπύστρια, δηλαδή μεταλλικούς ιμάντες που περιβάλει τους τροχούς για ευκολία στην κίνηση, και κάποιες όχι. Εκτός από τις πλήρως εγκατεστημένες σίτες υπάρχουν και οι σίτες που αποσπώνται ώστε να αποθηκεύονται κατά τους χειμερινούς μήνες και τοποθετούνται εύκολα όταν την χρειάζεστε.

Πολλές φορές υποπίπτουμε στο ατόπημα, χάριν της οικονομίας, να προμηθευτούμε φθηνά κιτ που κρατάνε για ελάχιστο χρόνο και έχουν ημερομηνία λήξης. Το χειρότερο, λοιπόν, που έχετε να κάνετε είναι να σπαταλήστε μικροποσά και να κινδυνεύετέ να πάρετε μία σίτα χωρίς να γνωρίζεται για πόσο θα δουλεύσει και το εάν θα δουλεύσει.

Το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να επενδύσετε και να εγκαταστήσετε μία σίτα υψηλής σε ανθεκτικότητα, με μεγάλη αντοχή στο χρόνο, μοντέρνας αισθητικής και designκαι ταυτοχρόνως να είναι οικονομικά συμφέρουσα για την τσέπη σας.